مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران، فصلنامه انجمن جراحان ارتوپدی ایران است که به انتشار مقالات پژوهشی اصیل (Originial Research Article)، مروری (Review Article) و موردنگاری (Case Report) در زمینه ارتوپدی میپردازد. هدف از انتشار آن آشنایی محققان و پزشکان با دستاوردهای حاصل از تحقیقات در زمینه جراحی ارتوپدی میباشد.
مراحل پذیرش مقالات:
- تمامی مقالات بلافاصله پس از وصول توسط هیئت تحریریه بررسی شده، سپس جهت ارزیابی داوران برای سه یا چهار داور ارسال میگردد. پس از اتخاذ رأی نهایی، نتیجه به اطلاع نویسنده محترم خواهد رسید. در صورت انجام اصلاحات موردنظر داوران، مقاله در نوبت چاپ قرار میگیرد و پس از انتشار سه نسخه از مجله برای هر نویسنده ارسال میگردد.
- حق پذیرش یا رد، انجام اصلاحات (با تأیید مولف) و ویرایش مقالات پذیرفته شده برای هیئت تحریریه محفوظ است و در صورت لزوم، پس از ویرایش به رویت نویسنده (گان) میرسد.
- مسئولیت کامل منابع و مطالب مندرج در مقالات از دیدگاه علمی، اخلاقی و حقوقی برعهده نویسنده (گان) است.
- مجله هیچ مسئولیتی در قبال تأخیر در انتشار مقاله به دلیل عدم رعایت نکات این راهنما توسط نویسنده (گان) برعهده نمیگیرد.
- نقل مطالب این مجله با ذکر مراجع مانعی ندارد.
- مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران از پذیرش مقالاتی که قبلاً در نشریات فارسی زبان دیگری به چاپ رسیده، یا برای انتشار پذیرفته شده، یا تحت بررسی باشند، معذور است. اما انتشار مقالهای که خلاصه و یا پوستر آن در همایش یا سمینار علمی ارائه شده باشد، و نیز انتشار مقالهای که قبلاً در یک مجله غیرفارسی زبان منتشر شده باشد، بلامانع است. علاقمندان میتوانند مقالات خود را با رعایت کامل اصول زیر از طریق سایت مجله انجمن جراحان ارتوپدی ایران به نشانی http://ijos.ir یا با استفاده از لینک «نشریه» واقع در سایت انجمن جراحان ارتوپدی ایران به نشانی www.iranoa.org. ارسال نمایند تا در صورت تایید در نوبت چاپ قرار گیرد.
شرایط ارسال مقالات
- از ارسال همزمان مقاله به بیش از یک مجله خودداری شود.
- مقالات ارسالی می توانند به زبان فارسی و یا انگلیسی نگارش شوند:
1) باید در کلیه مقالات به زبان فارسی، آیین نگارش فارسی کاملاً رعایت شود. باید از واژههای فارسی به جای انگلیسی استفاده گردد. در صورتی که واژه جایگزین فارسی مصطلح نیست میتوان از آوانویسی استفاده کرد و در صورت تمایل اصل واژه در پاورقی عنوان گردد.
2)باید در کلیه مقالات به زبان انگلیسی، آیین نگارش به زبان انگلیسی آمریکایی و یا انگلیسی بریتانیایی رعایت شود. متن باید روشن و مختصر باشد، و مطابق با استانداردهای پذیرفته شده سبک و کاربرد زبان انگلیسی نوشته شده باشد. توصیه می شود که برای نگارش انگلیسی مقاله از متخصصان حرفه ای زبان انگلیسی کمک بگیرید.
- نام، نام خانوادگی و رتبه علمی کلیه نویسندگان مقاله به ترتیب نوشته شود و کلیه نویسندگان از ارسال مقاله مطلع باشند. نویسنده مسئول که کلیه مکاتبات نشریه با ایشان انجام خواهد گرفت را با ستاره مشخص کنید.
- جهت ارسال مقاله در سایت مجله انجمن ارتوپدی ایران (www.ijos.ir) با ورود به سایت مجله، ابتدا با کلیک روی لینک «عضویت» و انتخاب نام کاربر و شناسه برای خود، عضو سایت شوید. سپس با ورود به بخش «ارسال مقاله» و دنبال کردن گام به گام موارد، مقاله خود را ارسال فرمایید.
- لطفاً توجه فرمایید که مقاله شما باید در قالب MS Word 97-2003 (*.doc) بوده و حجم آن حداکثر ۴۰۰ کیلوبایت باشد.
- تصاویر مقاله باید به انضمام مقاله و با حجم حداکثر ۲۰۰ کیلوبایت آماده شوند.
- توضیح مربوط به تصاویر و جداول به همراه شماره آنها باید در محل مورد نظر در مقاله درج شود. فرم کامل کلمات مخفف استفاده شده در جداول را زیر جداول عنوان کنید.
- گمنام ماندن بیمار و حفظ اسرار پزشکی در متن مقاله، تصاویر، و جداول ضروری است.
- جهت دریافت توضیحات کامل در مورد نحوه استفاده از «سامانه خدمات الکترونیک نویسندگان» میتوانید در لینک «راهنمای استفاده از سامانه» را مطالعه نمایید.
گروهبندی و طرز نگارش مقالات: مقالات در سه قالب زیر در مجله چاپ میشوند و در تهیه و تنظیم آنها رعایت ترتیب زیر الزامی است:
۱) مقالات پژوهشی اصیل (Original Research Article): که باید در بخشهای زیر تنظیم گردد:
• عنوان مقاله (صفحه اول): مختصر و دربرگیرنده محتوای دقیق تحقیق (به فارسی و انگلیسی)، نام کامل نویسنده(گان) به فارسی و انگلیسی، بیمارستان، بخش، دانشکده، دانشگاه، شهر و یا محل اشتغال نویسنده(گان)، محل انجام تحقیق، نشانی پستی نویسنده(گان) به همراه نشانی پست الکترونیک (برای انجام مکاتبات)، و عنوان مکرر(Running title) با حداکثر ۴۰ حرف جهت تکرار در بالای صفحات باشد.
• خلاصه (صفحه دوم): به دو زبان فارسی و انگلیسی (مطابق یکدیگر)، منعکس کننده نکات برجسته همه بخشهای مقاله، و دارای خصوصیات زیر باشد: - حداقل ۱۵۰و حداکثر ۲۵۰ واژه - شامل پیش زمینه و هدف (Background)، مواد و روش (Materials and Methods)، یافتهها (Results)، بحث (Discussion)، نتیجهگیری (Conclusion) - واژههای کلیدی (Keywords) (۳ تا ۵ کلمه) با استفاده از MeSH
• مقدمه: شامل هدف و ضرورت تحقیق و خلاصهای از پیشینه تحقیق باشد.
• مواد و روشها: شامل طرح و نوع تحقیق، روش نمونهگیری و ویژگیهای نمونه نظیر سن، جنس و سایر خصوصیات، روش جمع آوری دادهها، و روشهای آماری باشد.
• یافتهها: یافتههای تحقیق باید به شکل متن، جدول یا نمودار و تصاویر به ترتیب ارایه شده در متن باشد. تمام دادههای جداول یا تصاویر نباید در متن تکرار شوند بلکه تاکید بر یافتههای مهم یا خلاصه نتایج، کافی خواهد بود. از تکرار جداول و تصاویر بپرهیزید. جداول و نمودارها باید به زبان فارسی و دارای عنوان باشد، و در محل مناسب آورده شوند.
• بحث: در این قسمت ضمن مقایسه یافتههای تحقیق با سایر تحقیقات انجام شده در این زمینه، باید منطقی، مرتبط با موضوع مقاله و شامل تاکید بر جنبههای مهم و تازه تحقیق و نتیجهگیریهای حاصل باشد، و دلایل قبول و رد آنها بحث گردد. از تکرار یافتهها خودداری شود. در این قسمت محدودیتهای مطالعه باید مورد توجه قرار گیرد، و فرضیههای جدید پیشنهاد گردد.
• نتیجهگیری: مهمترین و برجستهترین نکات تحقیق در این قسمت جمعبندی و ارایه میشود. ضمناً اگر پیشنهادهایی در رابطه با فعالیتهای علمی و مرتبط با این تحقیق برای آینده ضروری بهنظر میرسد، در این قسمت عنوان شود.
• تشکر و قدردانی : از کلیه افراد یا سازمانهایی که در تدوین مقاله و گردآوری مطالب همکاری نمودهاند، دراینقسمت تشکر میشود.
• کتابنامه (منابع): مطابق معاهده و منشور «وَنکُوِر» تنظیم شود ( آرایش منابع به ترتیب ظهور آنها در متن مقاله شمارهگذاری گردد) و اصول زیر رعایت شوند: - برای مقالات، سه مؤلف اول را نام برده و سپس عبارات «و همکاران» ذکر شود. سپس عنوان مقاله، نام مجله (کلمات اختصاری مجله)، سال انتشار، شماره مجله و صفحات اول و آخر مقاله به ترتیب آورده شود. - نام خانوادگی مؤلف اول و سپس اسم کوچک آورده شود. - الگوی مرجع نویسی همانند مجله JBJS میباشد به نمونه ذیل توجه شود (رعایت نقطه، ویرگول، فواصل لغات و ترتیب اطلاعات هر مقاله دقیقاً رعایت شود). - توصیه میشود حتیالمقدور از کتاب بهعنوان منبع و مأخذ استفاده نشود و از مقاله اصلی که کتاب نیز از آن استفاده کرده نام برده شود.
الگوی مرجعنویسی مقاله:
Barbier O, Malghem J, Delaere O, Vande Berg B, Rombouts JJ. Injury to the brachial plexus by a fragment of bone after fracture of the clavicle. J Bone Joint Surg Br. 1997;79:534-6.
الگوی مرجع نویسی کتاب:
ا Neer CS. Fractures of the clavicle. In: Rockwood CA JR, Green DP, editors. Fractures in adults. 2nd ed. Philadelphia: Lippincott; 1984. p 707-13. -
- در بخش منابع، تنها مراجعی نوشته شوند که در متن مقاله از آنها استفاده شده باشد.
۲) مقالات مروری (Review Article) جنبه عمومی ارتوپدی دارد. شامل بررسی کلی یک موضوع جدید با استفاده از آخرین مراجعه ارتوپدی است و توسط ارتوپد مجرب که در این زمینه مطالعه پژوهشی داشتهاند، تنظیم و نگارش شده باشد. خلاصه این مقالات شامل کلیاتی از متن مقاله با کمتر از ۳۰۰ واژه میباشد.
۳) مقالات موردنگاری (Case Report): شامل عنوان، خلاصه (کمتر از ۱۲۵ واژه با ذکر کلیاتی از هدف و دلیل انتخاب موضوع، علل منحصر به فرد بودن مورد، یافتهها و روش و نتایج درمان)، مقدمه و انگیزه معرفی بیمار، گزارش شرح حال بیمار، نتایج، بحث و منابع است. مورد مطرح شده باید نادر یا دارای ویژگیهای خاص باشد. |